Tatoeage verwijdering

Is uw tatoeage niet meer wat het is geweest? Heeft u spijt van uw tatoeage? Of heeft u persoonlijke reden om uw tatoeage te laten verwijderen?
Wij kunnen u helpen!

Q-Switched ND-YAG laser

 • Alle kleuren tatoeages
 • Vervaagde tatoeages
 • Permanente make-up
 • Straatvuil in de huid

De Q-switched laser 1064nm/532nm biedt een veilige en effectieve manier voor het verwijderen van tatoeages. De laser levert een snelle lichtpuls – in een miljardste van een seconde – en met een zeer hoge energie. Deze pulsen worden geabsorbeerd door de tatoeage, breken het pigment in deeltjes, klein genoeg voor verwijdering door het lichaam.

Terwijl de pijngrens een individuele zaak is, tolereren de meeste mensen Q-switched tattoo behandeling goed, en beschrijven de sensatie alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Het verwijderen van een tatoeage is niet geheel pijnloos. Net zoals het zetten van de tatoeage. Het voelt alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Het verwijderen van een tatoeage op het lichaam is ook een stuk minder gevoelig dan het verwijderen van permanente make-up.

Meestal kunnen tatoeages volledig verwijderd worden. Echter soms niet helemaal. Dat komt door het soort inkt dat gebruikt is. Vooral de lichtere inktsoorten zijn moeilijk te verwijderen. Wij kunnen permanente make-up (PMU) bij de wenkbrauwen op een veilige wijze verwijderen. Er zijn meestal 3 tot 5 behandelingen nodig met een tussenpoos van 2 maanden om de wenkbrauwen lichter te maken.

Deze tatoeage behandeling alleen worden uitgevoerd door geschoolde en ervaren huidtherapeuten, zoals de professionals van Jasmine Laser Clinics.

Doel

Verwijderen klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Een tatoeage is een groepje kleurstof in de huid. Ons lichaam kan deze hoeveelheid inkt niet opruimen en kapselt ze in. Voor het verwijderen van tatoeages gebruiken wij de Q-Switched ND-YAG laser. Met deze laser schieten wij pulsen tot zo’n 1,5 tot 2 millimeter in de huid, waar de inktdeeltjes ingekapseld zitten. De laserpulsen worden omgezet in warmte en zorgen ervoor dat de kapsels open breken waardoor de inkt in deeltjes uiteen vallen. Deze worden vervolgens door ons eigen afweersysteem opgeruimd. Het proces van afbreken en afvoeren duurt tot wel 8 weken na de laserbehandeling.

Traject behandeling

 • Duur behandeling, afhankelijk van de omvang
 • 6-10 behandelingen,
 • Interval 8 weken.

Voorafgaande de behandeling

 • Dient u minimaal 24-48 uur voor de behandeling het te behandelen gebied te ontharen met een scheermesje (niet epileren, waxen en gebruik te maken van de epilady of ontharingscrème).
 • Op dag van behandeling het behandelde gebied schoonhouden van: medicatie, make-up, parfum, deodorant, sun-block, (zelf bruinende) crème, essentiële oliën of andere huidlotions.
 • Indien u op de dag van behandeling grieperig bent of een koortslip heeft wordt het afgeraden de behandeling te ondergaan.

Zon/zonnebank/zelf-bruining crème

 • Het is noodzakelijk 30 dagen voorafgaande de kuur en tussen de behandelingen door niet te zonnen en/of zonnebanken (Dit geldt ook voor zelf bruining producten). Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen is het belangrijk om een zonnebrandcrème te gebruiken met een beschermingsfactor hoger dan 30. Tevens op een bewolkte dag is er UV-straling in de lucht en dient er ook ingesmeerd te worden. Het is het beste om dit elke twee uur te herhalen. Na het beëindigen van de kuur mogen de behandelde oppervlakken weer blootgesteld worden aan de zon of zonnebank zodra de wond volledig is genezen.

Huidreactie na de behandeling

Het behandelde gebied zal het eerste half uur wit-glazig van kleur worden. Dit is normaal en is zelfs een goed teken. Het is een indicatie dat het pigment van de inkt de laserpulsen heeft geabsorbeerd. En dat is wat we willen! De huid zal de eerste uren wat opgezwollen zijn en u zult een gloeiend gevoel ervaren op het behandelde gebied. Daarnaast ontstaan er door de laserbehandeling van de tatoeage in de meeste gevallen kleine wondjes. De behandelend laserspecialist zal uw huid na de behandeling verzorgen en afplakken met gaas.

Het is belangrijk dat u uw huid vanaf dat moment goed verzorgt en beschermt. U krijgt daarom na de laserbehandeling onze nazorginstructie mee waar u verschillende adviezen kunt vinden over de verzorging van uw huid.

Advies na de behandeling

 • Het behandelde gebied wordt voorzien van antibacteriële zalf en afgedekt met een steriel gaasje. U dient zelf tweemaal per dag het verband te vervangen en het gebied voorzichtig schoon te maken met wat water en zeep en voorzichtig droog te deppen. Dit doet u totdat er korstvorming optreedt.
 • Insmeren met bepanthen of cicaplast
 • Houdt de huid soepel en gehydrateerd met antibacteriële zalf totdat de huid is genezen.
 • Vermijd pulken of krabben van het behandelde gebied
 • Vermijd ruwe behandeling van het behandelde gebied
 • Vermijd zeer hete baden / douches / stoombad / sauna
 • Vermijd exfoliërende crèmes of peelings voor totdat de huid volledig is hersteld
 • Vermijd ruwe sporten voor 24-48 uur, of tenminste totdat de huid genezen is.
 • Vermijd het dragen van strakke kleding
 • Houd het gebied schoon en droog
 • 24 uur afdekken met gaasje en ingesmeerd met Bepanthen

Contact

Van Baerlestraat 160
1071 BG Amsterdam

+31 020 219 4626
info@jasminelaserclinics.nl

Algemene Voorwaarden

Bekijk hier onze voorwaarden

Openingstijden

Maandag          09.30 tot 21.00 uur
Dinsdag            09.30 tot 18.00 uur
Woensdag        09.30 tot 18.00 uur
Donderdag       09.30 tot 21.00 uur
Vrijdag              09.30 tot 18.00 uur
Zaterdag           09.30 tot 18.00 uur
Zondag             Laatste zondag van de maand

In overleg kunt u op een afwijkende tijd behandeld worden.

Aangesloten bij

Kelly-Jo Feurich, Caitlyn an Haack
Leden van de NVH

Copyright © 2021 Jasmine Laser Clinics