Littekens verwijderen Amsterdam JLC

Hoe ontstaan littekens?

Een litteken is een permanente verandering in de huid die ontstaat na een beschadiging of letsel, zoals een snijwond, brandwond, chirurgische incisie of acne. Tijdens het genezingsproces produceert het lichaam collageenvezels om het beschadigde gebied te versterken, wat resulteert in een litteken. Littekens kunnen variëren in grootte, vorm, kleur en textuur, afhankelijk van verschillende factoren, en worden vaak als cosmetisch storend ervaren.

Soorten littekens

Er zijn verschillende soorten littekens die kunnen ontstaan, afhankelijk van het type letsel en de genezing van de huid. Enkele veelvoorkomende soorten littekens zijn:

soorten littekens behandeling amstersam jlcNormale littekens: Dit zijn eenvoudige littekens die ontstaan na een snijwond, brandwond of chirurgische ingreep. Ze zijn meestal plat en licht van kleur.

Hypertrofische littekens: Deze littekens zijn dikker dan normale littekens. Ze kunnen rood, verheven en jeukend zijn en ontstaan wanneer er te veel collageen wordt geproduceerd tijdens het genezingsproces.

Atrofische littekens: Deze littekens zijn ingedeukt en ontstaan meestal na acne of een andere huidaandoening. Ze kunnen putjes of kleine kuiltjes in de huid veroorzaken.

soorten littekens behandelen amsterdam

Keloïde littekens: Dit zijn ook dikke, verheven littekens die vaak groter zijn dan het oorspronkelijke letsel. Keloïde littekens breiden zich uit buiten het oorspronkelijke beschadigde gebied en kunnen jeuken, pijnlijk zijn en een cosmetisch probleem vormen.

Littekens behandeling Amsterdam JLC

JLC heeft hiervoor de volgende behandelingen:

  • Pixel Perfect Fractional Laser. Deze laserbehandeling verwijdert het bovenste laagje van de huid, terwijl er ook kleine gaatjes in de huid worden gemaakt. Deze gaatjes boosten de collageen- en elastineaanmaak, waardoor de huid zich kan herstellen met een gladdere huidstructuur. Deze behandeling kan op zowel dieper gelegen littekens worden toegepast worden als op verheven littekens.
  • DermaPen. In de ronddraaiende, vibrerende pen zitten twaalf minuscule naaldjes die kleine gaatjes in de huid maken, waardoor de collageen- en elastineaanmaak van de huid gestimuleerd wordt. Dit zorgt voor een gladdere huidstructuur en een egalere teint van het litteken.
  • Icoone. Mechanische bindweefselmassage met de Icoone kan verkleefde littekens soepeler maken. Daarnaast bevordert het de bloedsomloop en zuursof gehalte in de huid.
  • Chemische peelings. Chemische peelings halen door een mix van zuren het bovenste huidlaagje weg, waarna zij de fibroblasten – ook wel de bouwstenen van de huid – stimuleren om zich egaler te herstellen.

Heeft u advies nodig over wat het beste bij uw huid past? Vraag dan gratis een huidanalyse aan bij ons.

Contact

Van Baerlestraat 160
1071 BG Amsterdam

+31 020 219 4626
info@jasminelaserclinics.nl

Algemene Voorwaarden

Bekijk hier onze voorwaarden

Openingstijden

Maandag          09.30 tot 21.00 uur
Dinsdag            09.30 tot 18.00 uur
Woensdag        09.30 tot 18.00 uur
Donderdag       09.30 tot 21.00 uur
Vrijdag              09.30 tot 18.00 uur
Zaterdag           09.30 tot 18.00 uur
Zondag             Laatste zondag van de maand

In overleg kunt u op een afwijkende tijd behandeld worden.

Aangesloten bij

Kelly-Jo Feurich, Caitlyn an Haack
Leden van de NVH

Copyright © 2021 Jasmine Laser Clinics