HELP! Wat zijn die rode vaatjes in mijn gezicht?

Heb jij zichtbare (rode) vaatjes in je gezicht? Heb jij altijd een rode neus en/of wangen? Het hebben van couperose wordt door veel mensen als storend ervaren. Maar wat is couperose precies, hoe ontstaat het en wat kan eraan gedaan worden? De antwoorden op deze vragen krijg jij vandaag nog.

Wat is couperose?

Bij couperose is er sprake van een toename van kleine bloedvaten in de huid van het gezicht en zijn deze goed zichtbaar aan het huidoppervlak. Je ziet dan een klein netwerk van rode en soms blauwe ‘draadjes’ onder de huid. Deze bloedvaatjes zijn voornamelijk te zien op de wangen, maar kan zich ook uitbreiden naar de neus, voorhoofd en kin. Couperose is een onschuldig verschijnsel, maar wordt veelal wel als cosmetisch vervelend ervaren.

Hoe ontstaat couperose?

Couperose ontstaat door verslapping van de vaatwanden van de oppervlakkige vaatjes in de huid. Door deze verslapping verwijden de vaatjes, waardoor deze zichtbaar worden op de huid. Het wel of niet ontstaan van couperose is grotendeels erfelijk bepaald, de een heeft hier meer aanleg voor dan de ander. Daarnaast zijn er een aantal factoren die couperose kunnen verergeren en/of mee kunnen spelen bij het ontstaan van couperose:

 • Huidtype: mensen met een lichtere huidskleur lijken een grotere kans te hebben op het krijgen van couperose
 • Langdurige blootstelling aan de zon
 • Temperatuurwisselingen
 • Het (langdurig) gebruik van hormoonzalven of -crèmes
 • Stress
 • Alcoholgebruik

Wat kan ik zelf doen om mijn couperose niet te verergeren?

Voor het voorkomen van couperose is het van belang om uitlokkende factoren zo veel mogelijk te vermijden waar mogelijk is. Hieronder staan een aantal ‘leefregels’ waar je in meer of mindere mate rekening mee zou kunnen houden:

 • Vermijd sauna’s, bubbelbaden of andere omstandigheden met grote temperatuurschommelingen.
 • Vermijd de (zon)nebank
 • Vermijd het gebruik van hevige producten op de huid
 • Wees voorzichtig met hormoonzalven of -crèmes
 • Smeer de huid altijd goed in met zonnebrandcrèmes
 • Vermijd alcohol en pittige specerijen of andere pittige voedingsproducten

Is couperose te behandelen bij JLC?

Ja zeker, couperose is in de meeste gevallen goed te behandelen. De meest geschikte behandeling voor het aanpakken van couperose is een behandeling met een IPL-apparaat. Door middel van de warmte van de behandeling vernauwen de vaatjes zich, waardoor deze niet meer zichtbaar zijn. Gemiddeld heb je tussen de 1-4 behandelingen nodig voor optimaal resultaat. Belangrijk is wel dat je 4 weken voor en 4 weken na de behandeling niet in de zon mag.

Daarnaast zijn er ook een aantal producten van SkinCeuticals voor thuis:
Begin elke ochtend met het aanbrengen van de juiste antioxidant. De huidtherapeuten bij Jasmine Laser Clinics kunnen jou gratis advies geven over welke antioxidant geschikt is voor jouw huid. Dit product beschermt de huid vanbinnen tegen UV-straling en vrije radicalen. Hierna breng je het Phyto Corrective serum aan. Dit serum corrigeert de rode kleur en kalmeert de huid. Na het serum adviseren wij om de Redness Neutralizer aan te brengen om vervolgens te eindigen met de UltraFacial Defense SPF50 om je huid van buitenaf te beschermen tegen UV-straling, ook als de zon niet direct schijnt.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden of wil je direct een afspraak inplannen? Bel ons dan nu of klik hier om een afspraak in te plannen.

Copyright © 2021 Jasmine Laser Clinics