Dermapen, waarom zou je dat doen?!

5 redenen om te beginnen met Dermapen

Je hebt ongetwijfeld weleens van de Dermapen gehoord. Dermapen, ook wel bekend al microneedling, wordt beschouwd als een zeer opkomende, effectieve behandeling onder huidtherapeuten. Ondanks dat huidtherapeuten lovend zijn over de (welverdiende) positieve ontwikkelingen weten veel mensen niet wat een Dermapen doet en waarom je er überhaupt aan zou beginnen. Wat zijn nou vijf redenen waarom je je eraan zou wagen? Ben jij al benieuwd? Wij wel!

1. Collageen

Een Dermapen behandeling gaat als volgt: er worden kleine, steriele naaldjes de huid ingebracht die op hun beurt kleine kanaaltjes maken. Deze kanaaltjes worden gesignaleerd door het lichaam. Het lichaam geeft een signaal af aan de cellen, waaronder de zogeheten fibroblasten, om de kanaaltjes weer aan te vullen. Fibroblasten zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen waardoor er sprake is van gestimuleerde collageenproductie. Doordat er veel collageen wordt aangemaakt door het lichaam worden bijvoorbeeld littekentjes, fijne lijntjes, grove poriën, striae of cellulite minder zichtbaar. Ook kan de gestimuleerde collageenproductie zorgen voor verstrakking van verslapte huid en wallen.

2. Pigment

Als we verder gaan kijken in de huid zien we in de wetenschap dat naast collageenproductie ook andere cellen gestimuleerd worden door een Dermapen behandeling. We zien dat afvalcellen, dus de cellen die andere cellen opruimen omdat ze afsterven of in overtal zijn, ook in grote mate gestimuleerd worden. Dit is een super positief effect voor pigmentproblematiek. Heb jij pigmentvlekjes op de huid? Dan zit er op huidniveau op sommige plekken simpelweg te veel pigmentcellen. Doordat afvalcellen gestimuleerd worden door de Dermapen, pakken deze afvalcellen het overtollig pigment aan waardoor langzamerhand het pigment zal verminderen!

3. Nieuwe huidcellen

Al duizelig van al die specifieke cellen? Laten we dan de huid van verder weg bekijken. We zien dat de gehele huid in positieve zin reageert op Dermapen behandelingen. Door de signalen die de gemaakte kanaaltjes afgeven krijgt de gehele huid een boost. Dode huidcellen laten sneller los waardoor je huid minder dik is. Klinkt gek, maar dit is heel positief! Doordat je huid minder dik is krijgen onzuiverheden zoals mee-eters of gerstekorrels minder de kans om zich te nestelen in jouw huid. Daarnaast zal je huid na een Dermapen kuur ‘glowen’ doordat de dode huidcellen zijn vervangen door jonge, gehydrateerde cellen!

4. Huidproducten

Doordat je huid minder dik is, kan de huid veel beter huidproducten die jij zo trouw opsmeert opnemen. Wat is immers het nut van het gebruiken van huidproducten als je huid het niet optimaal kan absorberen? Wij bij JLC zijn fan van huidproducten. Wij geloven in de filosofie: alleen samen maken wij jouw huid mooier. Daarom adviseren wij jou sterk om goede, door onze huidtherapeuten gecontroleerde, producten te gebruiken die precies goed zijn om jouw huid net dat ene zetje meer te geven. Wij zijn fan van Skinceuticals omdat deze producten echt een meerwaarde kunnen zijn voor het verbeteren van jouw huid. Wat is er mooier voor je huid dan een goede behandeling volgen bij ons en goede producten gebruiken bij jou thuis?

5. Niet intensief, wel effectief

Veel mensen zijn bang voor de intensiviteit van de Dermapen. Blijf je lang rood? Zit je straks helemaal onder de korstjes? No worries. Wij bij JLC gebruiken na een Dermapen behandeling een masker met kalmerende eigenschappen waardoor de roodheid zal verminderen. 1 of 2 dagen na de behandeling kan je soms nog een klein beetje rood zijn. Van korstjes is geen sprake waardoor jij na 2 dagen al de glow kan zien van jouw behandeling!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou of ben je na het lezen van deze blog benieuwd naar meer informatie? Laat het ons dat weten zodat één van onze huidtherapeuten jou van advies op maat kan voorzien.

Love from Caitlyn, huidtherapeute bij JLC

Copyright © 2021 Jasmine Laser Clinics