Wat is een peeling?

Wat is het en heb ik het nodig?

Heb jij dat soms ook? Dat je in de spiegel kijkt en denkt: ”jeetje wat zie ik er grauw uit”. Heb ik niet voldoende geslapen? Drink ik niet genoeg? Waarom ben ik zo grauw? Oh nee! Ook nog een pigmentvlekje en/of onzuiverheid hier en daar? Wat nu? Je zal het haast niet geloven, maar er is een behandeling die al deze problemen voor je kan aanpakken. Ooit weleens gehoord van peelings?

Bij een chemische peeling breng je zuren aan op de huid, gebaseerd op jouw huidtype. De uitkomst van de peeling is gebaseerd op de soort zuren die in de peeling zit. Zuren werken dieper in de huid dan een normaal masker, waardoor dit één van de effectiefste behandelingen is op het gebied van huidverbetering. Bij JLC behandelen wij met verschillende soorten peelings, waarbij wij nu de drie gaan uitleggen van het merk SkinCeuticals. Benieuwd wat deze doen? Lees dan verder!

1. SkinCeuticals Gel Peel GL

Peelings zijn niet alleen in het leven geroepen om de huid uit te drogen en talgproductie te verminderen, in tegendeel zelfs! De Gel Peel GL is ontwikkeld voor de droge en gevoelige huid die wel wat extra hydratatie kan gebruiken. Ook is deze goed inzetbaar voor het tegengaan van een verouderde huid door zonneschade. Dit komt door de 10% melkzuur die in de Gel Peel zit, omdat deze de aanmaak van hyaluronzuur in de huid stimuleert. Daarnaast bevat de peeling ook 20% glycolzuur, waardoor de dode huidcellen worden verwijderd en huidstructuur verbeterd wordt. Het resultaat van de Gel Peel GL? Een gehydrateerde en frisse glow!

2. SkinCeuticals Micropeel 30

Last van acné, acnélittekens, een vette huid en roodheid? Dan is deze peeling iets voor jou! Deze behandeling biedt een veelzijdige aanpak voor de complexe huid die neigt naar acné. De 30% aanwezige glycolzuur zorgt voor een exfoliërend effect, waardoor de algehele huidstructuur wordt verbeterd en je een egalere teint krijgt. De Micropeel zorgt voor een aanzienlijke verbetering in de zichtbaarheid van poriën, een verbetering in de huidstructuur en het verminderen van een oneven huidskleur.

3. SkinCeuticals Pigment Balancing Peel 40

De Pigment Balancing Peel van SkinCeuticals is speciaal ontwikkeld voor de huid die geteisterd wordt door (hyper)pigmentatie, een onegale teint, huidverkleuring of een oneven huidstructuur. Door de combinatie van onder andere glycolzuur, melkzuur en vitamine C wordt de huid geëxfolieërd, de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd en wordt het oppervlakkige pigment tegengegaan. Fijn om te weten is dat deze peeling geschikt is voor elk huidtype, ook de donkere huid!

Ben jij benieuwd welke peeling het beste past bij jouw huid? Of ben je benieuwd naar de andere mogelijkheden om jou opnieuw te laten stralen? Neem dan contact op met een van onze huidtherapeuten! Wij helpen je graag verder.

Love, Caitlyn en Suzanne, huidtherapeuten bij JLC

Copyright © 2021 Jasmine Laser Clinics