Maskne, wat nu?

Denk jij ook zo vaak, ik ben die warme, broeierige mondkap wel zat! Die broeierige sensatie en die warmte die je voelt onder je mondkap is niet alleen vervelend voor je gevoel, maar ook voor je huid. Enorm veel mensen hebben last van het fenomeen ‘Maskne’. Maskne is een fenomeen waarbij acne gerelateerde klachten ontstaan nadat je je mondkapje hebt gedragen. De grote vraag is nu wat kan je er zelf aan doen om maskne tegen te gaan? In deze blog vertellen wij meer over het gebruik van de juiste producten om zo maske aan te pakken. Wij gaan je helpen om thuis jouw maskne onder controle te krijgen!

1.De huid schoonmaken

Als je aan een huidtherapeut vraagt wat een onmisbare stap is in het tegen gaan van acne dan zullen veel huidtherapeuten antwoorden met; cleanser! Met een cleanser reinig je de huid van overtollig talg en vuil van buitenaf dat op de huid aanwezig is en wat blijft broeien onder een mondkap. Wist je dat mondkapjes vezeltjes kunnen achterlaten op de huid? Met een cleanser was je die eraf waardoor de kans op acnevorming kleiner wordt!

Wij raden de volgende producten aan om de huid zo goed mogelijk te reinigen.
Blemish + Age Cleanser van SkinCeuticals: Deze cleanser bevat o.a. glycolzuur en salicylzuur die de huid doen exfoliëren, onregelmatigheden aan pakt en verstopte poriën bevrijdt.
Prijs: 37,-

2.De huid wat meer kracht geven  

Je huid kan wel een steuntje in de rug krijgen onder het mondmasker. Daarom adviseren wij na de cleanser een sterke antioxidant te smeren zodat jouw huid de juiste stoffen krijgt om zich te weren tegen de omstandigheden onder het masker. Antioxidanten zijn stoffen die je huid voeden, laten stralen, verstevigen én (een leuke bijkomstigheid) helpen anti-aging tegen te gaan. Het is een bewezen ingrediënt die onmisbaar is in je routine.

Wij raden de volgende producten aan om de huid zo goed mogelijk te ondersteunen.
Serum 10 van SkinCeuticals: Dit serum biedt superieure antioxidantbescherming en versterkt het interne afweersysteem van je huid.
Prijs: 90,-

3.De huid corrigeren

Ondanks het steuntje in de rug, zal je vaak alsnog te maken krijgen met onzuiverheden die aanwezig zijn. Het beste wat daartegen werkt, is een goed exfoliant. Exfolianten zorgen ervoor dat de onzuiverheden aangepakt worden, de dode huidcellen verdwijnen waardoor nieuwe onzuiverheden zich niet kunnen manifesteren. Heb je nou echt last van ontstoken acne of white/black heads, dan moet je echt een exfoliant proberen! Je zal merken dat zodra je een exfoliant gebruikt, je acne zal verminderen.

Wij raden de volgende producten aan om de huid zo goed mogelijk te kunnen corrigeren.
Blemish + Age Defense van SkinCeuticals: Dit serum werkt exfoliërend en pakt de talgregulatie van de huid aan. Hierdoor zullen er minder snel onzuiverheden ontstaan. Het serum bevat AHA en BHA zuren (ook wel bekend als glycol- en salicylzuur) die bewezen effectief werken bij de acne gevoelige huid.
Prijs: 89,-

Heb je meer vragen over maskne? Of ben je benieuwd naar onze behandelingen tegen maskne? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder! Je kan ons bereiken via telefoon, e-mail, WhatsApp en DM op Instagram.

Lots of love van Caitlyn, huidtherapeute bij JLC

Copyright © 2021 Jasmine Laser Clinics