Spijt van je tatoeage? Wat nu?
Hoe werkt het verwijderen van tatoeages?
Heb je ooit een tatoeage laten zetten, maar heb je hier toch spijt van gekregen? Bij Jasmine Laser Clinics kan je deze weg laten halen door middel van onze Nd:YAG Harmony XL laser van Alma. Benieuwd naar hoe laserverwijdering van tatoeages werkt?
De techniek achter laserverwijdering van tatoeages
De Nd:YAG laser schiet met gigantisch hoge snelheid het pigment van de tatoeage kapot. De snelheid van het laserlicht is zelfs zo hoog, dat je het pigment van de tattoo letterlijk weg hoort schieten. Het klinkt bijna alsof iemand met een elastiekje tegen de huid slaat. Omdat een tatoeagelaser ongelofelijk krachtig en effectief is, wordt het pigment van de tatoeage dat laserlicht ontvangt binnen enkele minuten wit. Dit trekt daarna weer weg. Hierdoor weten de huidtherapeuten dat de laserbehandeling aanslaat.
Hoe veel behandelingen heb ik nodig?
Een tatoeage is nooit helemaal weg in één behandeling, maar hoeveel behandelingen iemand nodig heeft hangt af van hoe diep het pigment in de huid is aangebracht. Permanente make-up of een zelf gezette tatoeage is veel oppervlakkiger in de huid aangebracht dan een tatoeage die gezet is door een professional in de tattooshop. Zogeheten professionele tatoeages zitten het diepst in huid en hebben de meeste behandelingen nodig om verwijderd te worden. Permanente make-up heeft gemiddeld 4 tot 6 behandelingen nodig om volledig verwijderd te zijn, waar een professionele tattoo gemiddeld 8 tot 12 behandelingen nodig heeft om grotendeels vervaagd te zijn.
Wat doe ik na de behandeling?
Wanneer je een behandeling hebt gehad, kan het gelaserde gebied rood zijn en branderig en dik aanvoelen. Maak je geen zorgen, het is normaal dat je dit nog een paar uur ziet en voelt. Dit is een natuurlijke reactie van de huid op het supersnelle laseren van het tatoeage pigment. Je kan het eventueel nog thuis koelen met een washandje waar ijsblokjes inzitten. In sommige gevallen kun je een blaar of een korstje zien op de huid na een laserbehandeling. Het is belangrijk hiervan af te blijven, omdat het openkrabben van een blaar of korstje kan zorgen voor littekens en een eventuele donkere verkleuring van de huid.
Om de huid goed te blijven beschermen, wordt het gebruik van dikke crèmes als Bepanthen of La Roche-Posay Cicaplast aangeraden. Dit soort dikke crèmes bevorderen het herstel van de huid na een laserbehandeling. Omdat de huid door het laseren heel gevoelig is geworden, wordt altijd ten strengste afgeraden om de huid bloot te stellen aan de zon. Kom je toch in de zon? Plak dan je tatoeage even af. Ook hevig sporten en naar de sauna gaan worden de eerste paar dagen na de laserbehandeling niet aangeraden. Dit komt omdat de huid nog moet herstellen van de laserbehandeling.
Ben je benieuwd naar laserverwijdering van je tatoeage? Plan dan nu een gratis intakegesprek in met één van onze huidtherapeuten bij JLC. Je kan ons bereiken via telefoon, e-mail, WhatsApp en DM op Instagram.